Türk Nöroşirürji Dergisi 2017 , Vol 27 , Num 1
Editörden
Adnan DAĞÇINAR,Ali KAFADAR

Giriş

Sayın Meslektaşlarımız,

Türk Nöroşirürji Dergisi"nin bu sayısı posterior fossa tümörleri konusunda bir güncelleme yapmak amacıyla çıkarıldı. Bölgenin cerrahi anatomisi, lezyonların radyolojik özellikleri ve posterior fossa tümörleriyle birlikte ortaya çıkabilen hidrosefaliye yaklaşımı da içeren bölümlerde bütün tümör tipleri üzerinde durulmaya çalışıldı.

Gerek pediatrik gerekse de erişkin çağda sıklıkla görülen tümörlerin yanı sıra daha nadir lezyonların tedavisi üzerinde de duruldu. Cerrahi yaklaşımlar, radyoterapi seçenekleri ve ayrıntılı onkolojik yaklaşımların tekrar ve güncel olarak üzerinden geçilmesiyle meslektaşlarımıza konuyla ilgili soru ve sorunlarına cevap olabilecek bir bölüm hazırlanmaya çalışıldı. Umut ederiz ki sonuç hepimizin beklentilerini karşılayacak seviyeye ulaşmıştır.

Bu sayının ilk editörlerinden biri sevgili Yusuf Erşahin Ağabey"imizdi. Kendisinin zamansız vefatı tüm camiamızı ve özellikle Pediatrik Beyin Cerrahisi Grubu"ndaki öğrencileri olarak bizleri derinden sarstı. Hepimizin örnek aldığı mükemmel bir hekim, parlak bir bilim adamı ve olağanüstü bir insan olan Yusuf Ağabey"i sevgi ve rahmetle anıyoruz.

Bu sayıyı eğitici, birleştirici ve sevecen kişiliğini özlemle hatırladığımız hocamızın anısına ithaf ediyoruz.

Dr. Adnan Dağçınar
Dr. Ali Kafadar