Türk Nöroşirürji Dergisi 2004 , Vol 14 , Num 1
EDİTÖRDEN
Erdener TİMURKAYNAK

Giriş

Değerli Okurlar,

2004 yılındaki ilk sayımızla dergimiz yeni bir yayin sürecine başlıyor. 2000 yılına kadar oldukça uzun bir süre ülkemizi Index Medkus'ta yanlızca bir dergi temsil ediyorken, o yıldan başlayarak her yıl ülkemizden başka dergilerin de Index Medicus'a kabul edilme basarisini gösterdiklerini sevinerek ve gurur duyarak izliyoruz. Su anda hemen hemen hepsi ana branş dergisi olmak üzere 10 derginin Index Medkus 'ta dizinlendiğini görüyoruz.

Nöroşirürji branşımızın ve Türk Nöroşirürji Dergisi'nin bu gelişmelerden etkilenmemesi mümkün değildir. Bu nedenle, yayin politikamızı gözden geçirip, dergimizin de bu dergiler arasında yer alması için önemli değişikliklere gitmemiz gerekti.

Ülkemizdeki süreli dergiler arasında yazı desteğinin niteliği konusunda belirgin farklılıkların olmadığını göz önüne alarak, yayın sürecinde dergimizde iyileştirici çabalara ağırlık vermek gerektiğini düşündük. Bunun sonucunda çalışmalarımızı, dergimiz için ayni zamanda yazı editörlüğü (manuscript editing) hizmeti verecek olan profesyonel bir yayınevinden destek alarak sürdürme kararı verdik ve 2004 yılından itibaren Ekin Tıbbi Yayıncılık ile birlikte çalışmaya başladık.

Editörlügümüz ve Yayin Kurulu tarafindan degerlendirildikten sonra yayimlanmasina karar verilen yazilarin basima hazirlanmasi Ekin Tibbi Yayincilik tarafindan yönlendirilecektir. Bu işlem Editörlüğümüzün kontrol ve denetimi altında yürütülmektedir. Elinize geçen bu sayı dergimiz açısından bu tür bir işbirliğinin ilk ürünüdür. Bu sayıda Türkçe ve İngilizce özetlerin diline daha fazla özen gösterildiği; özetlerin daha doyurucu ve yazıları daha fazla yansıtıcı olduğu; İngilizce özet dilinin daha yetkin hale geldiği dikkatlerinizden kaçmayacaktır. Bilimsel içeriği dışında, yazılara önemli katkılanların yapıldığını, başta yazarlarımız olmak üzere çoğu meslektaşımızın fark edeceğini düşünüyoruz.

Dergimiz ile yayımcı arasında kurulan bu işbirliğine tüm yazarlarımızın daha iyi hazırlanmış yazılarla katkıda bulunacaklarına; yazı danışmanlarımızın kendilerine sunulan yazıların eksikliklerini daha bir dikkatle inceleyeceklerine inanıyoruz.

Önümüzdeki sayılarda sizlere daha iyi haberler verebilmek dileğiyle.

Prof. Dr. Erdener Timurkaynak
Türk Nöroşirürji Dergisi editörü