GEREÇ ve YÖNTEMLER: Bu çalışmada, 2009-2023 yılları arasında hastanemizde KKF nedeniyle takip edilen ve dijital subtraksiyon anjiyografisi (DSA) yapılan hastaların verileri retrospektif olarak değerlendirildi.
BULGULAR: Olgu serimizde, yaş ortalaması 51 olup, hastaların %66'sı kadın, %34'ü erkekti. Etiyolojik olarak olguların %58'i spontan, %42'si travmatik kökenliydi. En yaygın semptomlar kemozis, pitozis ve orbital ağrı olarak saptandı. Spontan KKF'li hastaların büyük kısmında hipertansiyon ve diyabetes mellitus gibi kronik ek hastalıklar mevcuttu. Hastaların çoğunluğu endovasküler yöntemlerle tedavi edildi, bazı olgularda nüks gözlendi ve tekrar tedavi uygulandı. Tedavi sırasında balon, sıvı embolizan ajan ve koil embolizan materyalleri kullanıldı. En iyi sonuçlar koil ve stent kullanılan hastalarda elde edildi.
SONUÇ: KKF'lerin tedavisinde endovasküler yöntemler yüksek başarı oranları ile ilk tercih olarak kullanılmaktadır. Çalışmamızda elde edilen veriler literatürle uyumlu olup, KKF'lerin yönetiminde endovasküler tedavinin etkinliğini desteklemektedir.
Anahtar Kelimeler : Endovasküler tedavi, Eksternal Karotid Arter, İnternal Karotid Arter, Kavernöz sinüs, Karotikokavernöz fistül