Türk Nöroşirürji Dergisi 2015 , Vol 25 , Num 1
Editörden
Talat KIRIŞ

Giriş

Değerli Meslektaşlarım,

Ocak 2015 sayısından itibaren Türk Nöroşirürji Dergisi Baş Editörlüğü görevini Prof. Dr. Deniz Belen’den devralmış bulunmaktayım. Prof. Dr. Deniz Belen’in geçtiğimiz yıl içinde dergimizin bilimsel düzeyini yükseltmekteki katkıları için kendisine teşekkürü borç bilirim. Birlikte çalışacağım editör ve editör yardımcılarının deneyimli ve kendilerini bu işe adamış olmalarının en büyük şansım olduğunu düşünüyorum.

Türk Nöroşirürji Dergisi uzun yıllardır Türk Nöroşirürji Camiası’nın akademik gelişiminde önemli yer tutmaktadır ve bu katkının artarak devam edebilmesi için tüm meslektaşlarımızın çabasına ihtiyaç vardır. Geçtiğimiz yıllarda İngilizce yayınlanan Turkish Neurosurgery’nin başarısı ile birlikte Türkçe yayınlanan Türk Nöroşirürji Dergisi’ne gönderilen yazı miktarında azalma olduğu ve gönderilen yazılar içinde de deneysel ve klinik araştırmalardan ziyade olgu sunumlarının ağırlıkta olduğu dikkat çekmektedir.

Dergimizin bilimsel düzeyinin artması ve indekslere girebilmesi için daha fazla sayıda ve yüksek kalitede deneysel ve klinik araştırma yazılarınızı Türk Nöroşirürji Dergisi’ne gönderme hususunda duyarlılık göstereceğinize inancımı vurgulamak istiyorum.

Saygılarımla

Talat KIRIŞ