Türk Nöroşirürji Dergisi 2002 , Vol 12 , Num 3
EDİTÖR'DEN

Giriş

Türk Nöroşirürji Dergileri sizlerden gelen eleştiri, istek ve öneriler doğrultusunda sürekli gelişmeye ve günün koşullarına göre değişmeye açık bir şekilde yönetilmektedir. Bu nedenle lütfen tüm önerilerinizi bize iletiniz.

Bildiğiniz gibi son zamanlarda Türk Nöroşirürji dergileri'nde tarihçe ile ilgili yazılarda bir artış vardır. Bu konuda Dr. Sait Naderi'nin yurt içi ve yurt dışı çabalarını yürekten destekliyoruz. Bu sayımızda da Dr. Naderi, Dr. Mim Kemal Öke'nin 1926 yılında yayınladığı ‘Dimağ ve Cümcüme Afetleri ve Tedavileri' adlı kitabını tanıtıyor. Kapak sayfaları ve dergi içi resimler orijinal çizimler olup bu kitaptan alınmıştır.

Son sayımızda dergi eki olarak nöroşirürji alanında bir konuda cerrahi detayları içeren video- CD eki veriyoruz. Eminim ki içimizde pek çok arkadaşımız bu formatta çalışmalar hazırlayabilir ve nöroşirürji eğitimine katkıda bulunabilir. Bu konuda çalışmak isteyen arkadaşlarımızın teknik desteği derneğimizce karşılanacaktır.

2002 yılını bu senenin son dergileriyle kapatıyoruz. Bu vesileyle Türk Nöroşirürji Dergileri yayın ekibi adına yeni yılınızı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.

Murad Bavbek