Türk Nöroşirürji Dergisi 2014 , Vol 24 , Num 1
Editörden
Deniz BELEN

Giriş

Değerli Meslektaşlarım,

Sevgili büyüğümüz, dergimizin bugünkü konumuna gelmesinde çok önemli katkıları bulunan Prof. Dr. H. Hakan Caner'in üzücü kaybı zorunlu bir görev değişimini birlikte getirdi. Bu sayıdan itibaren yeni bir editörler kurulu ile görevimize başlıyoruz. Üzücü kaybımız nedeniyle camiamızın başı sağ olsun, Prof. Dr. H. Hakan Caner'den devraldığımız bayrağı ona yakışır bir biçimde taşımaya elimizden geldiği kadar gayret edeceğiz.

Bildiğiniz üzere Türkçe dergimiz yılda 3 sayı yayımlanmakta olup, Türk Nöroşirürji Derneği'nin alt gruplarının ek sayılarını da içermektedir. Dergimizde yayımlanan klinik ve deneysel araştırma yazıları Türk Tıp Atıf Dizininde önerilen sayı düzeyine ulaşamamaktadır, bu nedenle dergimiz adı geçen dizinde yer alamamaktadır. Siz değerli meslektaşlarımızın bu konuda desteğine gereksinimimiz vardır, katkılarınızı bekliyoruz.

Dergide yayımlanan makalelerin dizgesinde yer alan “Öz” terimi ile ilgili olarak bir açıklamada bulunmak istiyorum. Bu terim İngilizce “Abstract”'ın karşılığıdır ve sınırlı sayıda sözcük içerip, çoğunlukla bölümlü yapıdadır (amaç, yöntem, bulgular ve sonuç gibi). İngilizce “Summary”'nin karşılığı olarak “Özet” kullanılmaktadır. Dergimiz yazım kuralları “Öz” dizgesini içermektedir.

Dergimizde yayımlanan makalelerde kullanılan terimlerde yazarların bütünüyle benimsediği bir standardizasyon bulunmamaktadır. Editörler kurulu olarak bunu sağlayabilmek önceliklerimizden biridir. Bu amaçla Türk Dil Kurumunun Bilimsel Terimler Sözlüğünü referans olarak almayı planladık ve kısa sürede bu sözlüğe elektronik ortamda ulaşımı yazarlar için hazır hale getirmeye çalışacağız.

Saygılarımı sunuyorum.

Deniz BELEN